keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Naakka maaliskuussa

Minulla on suosikkilintuja niin monta, että melkein
jokaisen kohdalla totean, että yksi suosikeistani.
Niin tässäkin tapauksessa. Naakoissa on
jotain hellyyttävän totista ja suloista.
(Niitä muista suosikkeja ovat mm. västäräkki,
haarapääsky, kurki, peipponen ja  punarinta.)

12 kommenttia:

 1. Valpas ilme – liekö bongannut jotain herkullista. Jostain luin, että ovat fiksuja lintuja – taitavia ruuan hankinnassa ja piilottamisessa.

  VastaaPoista
 2. Minäkin tykkään naakoista! Mä tykkään myös variksista. Näistä linnuista jotenkin aistii sen, että ne ovat aika älykkäitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varikset ovat tosiaan myös herttaisia lintuja :). - ja korpit!

   Poista
 3. Minä pidän myös naakoista, kuten myös muistakin linnuista:)

  VastaaPoista
 4. Citynaakat ovat mukavan kesyjä, yhtä helppoja kuvata kuin kanadanhanhet :D

  Heräsin viikonloppuna mustarastaan lauluun ikkunan takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustarastaan laulu on niin kaunis. Pihapiirissämme asuu muutama yksilö, mutta vielä en ole kuullut niiden laulavan. Miten unohdinkin mustiksen tuosta suosikkilistaltani? :)
   Meidän naakat ovat vähän arempia, mutta oravat kesyyntyvät täällä maallakin :). Niitä pääsee kuvaamaan melko läheltä. Kanadanhanhet eivät ainakaan toistaiseksi ole tänne päin muuttaneet, mutta voihan aina matkustaa stadiin niitä ihailemaan :).

   Poista
 5. Hyvän kuvan olet saanut naakasta. Naakat ovat kuuluneet elämääni lapsuudesta asti, olen elänyt samoilla seuduilla niiden kanssa. Niiden naksutus iltaisin niiden etsiessä parvena nukkumapuuta on varsin tuttu ääni eritoten kesäisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Kertomasi naakkojen naksutuksesta iltaisin tuntui niin kotoisalta, vaikka en ole itse sitä kokenut. Tuli heti mielikuva avoimesta ikkunasta, jonka verhoja kesäillan tuuli löyhyttää..

   Poista
 6. Minun rakkauteni naakkoihin loppui viime kesänä. Meillä on tässä pihapiirissä satapäinen naakkaparvi. Paiskoivat viime kesänä multia ja sammalia pitkin pihapolkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et ole ensimmäinen puutarhaharrastaja jonka kuulen suhtautuvan eri tavalla tiettyihin pihapiirin eläimiin :). Jokaisella on paikkansa :).

   Poista

Kommenttisi ilahdutaa aina - I appreciate your comments