maanantai 28. maaliskuuta 2016

2. pääsiäispäivänä

Kaksi tikliä omppupuussamme

Kermavaahdolla peitetty mämmi :)


22 kommenttia:

 1. Minäkin "törmäsin" tänään tikleihin! Mämmiä pystyn kyllä syömään, mutta ei se silleen herkkuva oo! Toivottavasti oli sinulle hyvä pääsiäinen! Minä kyllä nautin...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset TIllariina; Pääsiäinen oli mukava :-). Tiklit ovat käväisseet aikaisempina talvina meidän lintujen ruokintapaikalla, mutta vasta tänä keväänä ovat viihtyneet pidempää. Minulla on sama juttu mämmin kanssa. On ihan ok (ja vähän enemmänkin kermavaahdon kanssa :-]), mutta en syö sitä tuokkonen kaupalla :-).

   Poista
 2. Voi, noita tiklejä minäkin olen kuvaillut. Ovat uusi tuttavuus pihallamme ja tosi kauniita. Ooh, mämmiä ja kermavaahtoa! Tällä kertaa itse herkuttelin mämmin ja vaniljakastikkeen kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mämmiä ja vaniljakastiketta en ole kokeillutkaan. Täytyykin maistaa joskus :). Ovatkohan tiklit lisääntyneet Suomessa, koska tänä vuonna ne ovat viihtyneet meilläkin huomattavasti pidempään kuin ennen. Aikaisempina talvina on vain joku satunnainen yksilö piipahtanut.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Tiklit ovat kyllä ilahduttava näky pihallamme :-). Tosin tykkään kaikista linnuista... :-)

   Poista
 4. Oi hieno kuva tikleistä. Olen lintua nähnyt useasti, mutta lintuja en saa kuviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut linnut ovat arempia kuin toiset ja se tietysti hankaloittaa kuvaamista. Monet linnut (ja myös oravat) ovat tulleet talven mittaan aika kesyiksi pihallamme ruokailessaan. Närhet ja muut varislinnut ovat yhtä säikkyjä kuin ennenkin.

   Poista
 5. Ihanat nuo tiklit, kaunis kuva. Myös tuo rantamaisema kaikessa yksinkertaisuudessaan, huikeine varjoineen on upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Kikka! Tätä kirjoittaessani täällä on nyt usvainen sunnuntaiaamu ja joutsenet ilmoittavat tulostaan. Niitä on nyt tällä hetkellä paljon täällä, mutta en ole saanut vielä taltioitua niiden lentoa kamerallani. Toivottavasti vielä onnistun.

   Poista
 6. Miten kauniita nuo tiklit! Hyvää kaikkea kevääseesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset paljon Oona Julia! Sinulle myös hyvää kevättä!

   Poista
 7. Tikliä en ole tainnut koskaan nähdä... Nyt on kyllä hauska katsella lintuja, kun pyrähtelevät peräkanaa;) Kevättä rinnassa ja kohta heillä alkaa asunnon katselut. Sitäkin on hauska seurata pihassa, kun lennellään lintupöntöltä toiselle;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että lintujen kevätlentoja ja muita puuhia on kiva seurata. Puoliso kiinnitti pari uutta linnunpönttöä tontillemme. Luulenpa, että ainakin yhteen niistä on tullut jo asukkaat (tai varmaan vielä sisustavat sitä :-]).

   Poista
 8. Sinulla on tuollainen "näkemisen lahja". Saat kaiken näyttämään kauniilta, mutta senhän me jo tiedämmekin : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Mayo! Ilahdutit sunnuntaipäiväääni :).

   Poista
 9. Moi. Upea kuva tikleistä. Eilen tikli pariskunta poseerasi minulle hetken. Lauloivat sitäkin enemmän.

  VastaaPoista
 10. Kiitokset Matti Juhani! Tämä on lintujen havainnoinnin kannalta hienoa aikaa vuodesta. ...ja valon lisääntymisestä pidän myös kovasti.

  VastaaPoista
 11. Hmmmm... kermavaahtoa ja mämmiä! Mikä ettei. Laitetaanhan mämmiin kermaakin... Olet vienyt mämmihetken hieman hienostuneemmalle tasolle. =D

  Mun poikaset tykkäisivät varmasti! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En hienostuneemmasta tiedä :-D, mutta hyvää se oli. Meni helposti alas :-).

   Poista

Kommenttisi ilahdutaa aina - I appreciate your comments