sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Virkkuu


Opin vasta noin 1,5 vuotta sitten tekemään isoäidinneliöitä :).
Tässä kesällä aloittamani ja tänään valmiiksi tullut peitto
kesähuoneeseemmevilpoisten hetkien varalle.


Tessu lepäilee kahden tunnin kävelylenkin jälkeen :)

20 kommenttia:

 1. Voi miten suloinen kuva, ihanalla peitolla on käyttöä:)

  VastaaPoista
 2. Kaunis peitto! Itse en osaa virkata enkä neuloa lainkaan. Tessu taitaa olla taivaallisen onnellinen uuden peiton alla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi!! Tessu vaikutti tyytyväiseltä :).

   Poista
 3. Kauniin peiton virkkasit, koiruuskin näköjään nauttii suuresti sen lämmöstä :) Minäkin opettelin isoäidin neliön vasta pari vuotta sitten, pidän virkkaamista liian pienenä pipertämisenä itselleni. Mutta paksuhkosta villalangasta minäkin jaksoin virkata ja siitä tuli viltti sohvalle. Se on ihanan lämmin kun ilmat kylmenevät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos nainen.kuvastimessa!! Viltit ovat ihania :).

   Poista
 4. Se on kyllä tosi hieno! Hyvä sinä! On mahtava tunne saada valmista aikaan. Ja Tessukka ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Oli kyllä kiva tunne, kun sain viltin valmiiksi :).

   Poista
 5. Ihana peitto. Pidän tuosta väriyhdistelmästä myös. Ja näyttääpä Tessukin nukkuvan sen alla hyvin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Metsäntyttö! Halusin meidän tänä kesänä valmistuneeseen kesähuoneeseen mutkattomat värit: harmaan & valkoisen. Viltti myötäilee samaa värimaailmaa. Mukava kuulla, että tykkäät :).

   Poista
 6. Liikuttava kuva;) Ja hieno aikaansannos isoäidin neliöistä. Kyllähän niitä tekee, mutta se, että jaksaa päätellä ja liittää yhteen, onkin jo saavutus;) Ainakin minulle;) Mukavia syysiltoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta Hyvä Mieli :). Olen ratkaissut sen niin, että päättelen virkkaamani neliön langat heti ennen kuin siirryn seuraavaa neliötä virkkaamaan. Sillä tavoin se ei tunnu tylsältä.
   Mukavia syysiltoja myös sinulle!

   Poista
 7. Hyvähän tuossa on lepäillä, suloista. Itse virkkasin tuollaisen peiton joskus yläasteella. Piti tulla oikein iso, mutta tulikin vain tuon kokoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sait aikaan paljon enemmän kuin minä yläasteella :). Tein sukan, jossa kantapää oli kuin korko...sukka jäi ilman paria. Ompelukone junnasi aina kiinni jne. Kerran käsityöopettaja halasi minua, mutta ei aikaansaannokseni takia vaan siksi, että poljin turhautuneena jalkaa kuin vielä pienempi tyttö. Hänestä se oli kai huvittavaa :). Käsitöiden tekeminen alkoi vasta paria vuotta myöhemmin. Lukiossa kudoimme omat villapuserot vapaa-ajalla. "Köyhäilykulttuuriksi" sitä kutsui myöhemmin eräs pomoni, jonka tytär oli käynyt aikoinaan samaa lukiota :). (Ahovalinnasta housut 9 markalla jne...)

   Poista
 8. Kauniin peiton olet tehnyt. Minä koitin vuosi sitten opetella tekemään isoäidin neliöitä, mutta jostain syystä ne ei muistuttanut lainkaan niitä, joten jätin harjoittelun. Olisin tahtonut tehdä niistä huivin tai jotain sen tyylistä. Ehkäpä jatkan harjoittelua tässä talven tullessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Tahrataide! Olisikohan sinulle käynyt samalla lailla kuin minulle aluksi eli unohditko katkaista langan joka rivin ("kierroksen") jälkeen? Ensimmäinen isoäidinneliöni muistutti enemmän isoäidin ympyrää :).

   Poista
 9. Heh.. jotain väärää tein, mutta harjoitushan tekee mestarin :) Jouduitko monta neliötä/ ympyrää kokeilemaan ennenkuin sait halutun lopputuloksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä varmaan noin viisi neliötä (ympyrää :) ) tein.. Sitten pidin taukoa ja yritin uudelleen. Kuten eräs ystäväni oli itsestään sanonut, että pakkohan hänen on oppia, jos muutkin... Virkkasin taas ja ymmärsin mistä kiikasti :). Novitalla on tällaiset kuvalliset ohjeet: http://www.novita.fi/public/File/opiuutta_isoaidinnelio.pdf Tsemppiä! :)

   Poista
 10. Kiitos ohje-linkistä. Täytyy tänä viikonloppuna koittaa tehdä neliöitä. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvää viikonloppua myös sinulle!

   Poista

Kommenttisi ilahdutaa aina - I appreciate your comments